Tagad tas ir vienīgais veids, kā es gatavošu kartupeļus ( atradu pārsteidzoši gardu recepti)

To var pasniegt kā atsevišķu ēdienu vai kā piedevu gaļas ēdieniem. Šie kartupeļi ir tik labi, ka gribas tos gatavot vēl un vēl. Esmu to jau gatavojusi vairākas reizes un pabarojusi visu savu mājsaimniecību. Visi nepārprotami atzina: tas ir garšīgi.

Es parasti atturos ēst kartupeļus, bet šeit es nevarēju pretoties un ēdu gandrīz dubultu porciju.

Kā gatavot.

Vispirms ir nepieciešams vārīt kartupeļus sālsūdenī. Ja kartupeļi ir jauni, vecie kartupeļi ir jānomizo un jāvāra, līdz tie ir pilnībā gatavi. Pirms likšanas vārīties kartupeļus sagriež šķēlēs: mazos uz pusēm, lielākus 4 daļās.

Kamēr kartupeļi vārās, izklāj cepešpannu ar cepampapīru. Ja pergaments ir silikonizēts, to nevajag ne ar ko eļļot. Ja neesat pārliecināts par pergamenta kvalitāti, ieeļļojiet to ar jebkuru eļļu.

Cieto vai puscieto sieru sarīvē uz smalkās rīves un plānā kārtā izklāj uz pergamenta.

Atsevišķi krūzītē izkausē sviestu, pievieno kaltētu ķiploku un nedaudz sāli.

Santehniķi tev neizpauž šo tautas metodi, jo tā novērš izlietnes aizdambējumu vien dažu minūšu laikā

Tiklīdz kartupeļi izcepušies, liekam tos ar griezuma pusi uz leju uz siera, virsu apsmērējam ar kausētu sviestu un liekam uz 20 minūtēm līdz 220 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī.

Lasi vēl: Uzzināju, kā restorānā vāra vistas buljonu (tagad gatavoju tādu mājās, tikai sanāk lētāk)

Kad kartupeļi ir brūni, izņem tos no cepeškrāsns, pagaidi, līdz pārstāj vārīties, un izņem no cepampapīra.

Tas izrādās tik garšīgs, mīksts un maigs, ka to vienkārši nav iespējams apstāties! Roka sniedzas pēc nākamā gabala. Siers veido kraukšķīgu garoziņu, un sviestam un ķiplokiem ir garšīgs aromāts.

Lasi vēl: “Citronskābe dārzam”: rezultāti jūs pārsteigs (žēl, ka es to iepriekš neesmu lietojusi)

Es noteikti iesaku pagatavot šo ēdienu, esmu pārliecināts, ka jūs būsiet sajūsmā.

Leave a Comment